Myten om den muslimske invasion

Populær
300,00
I dag cirkulerer der en række forestillinger om de muslimer, der bor i den vestlige verden: Hvordan de er, hvad de gør, og hvad de vil: * Muslimerne vokser så hurtigt i antal, at de vil snart vil være i flertal i Europa. * Muslimerne ønsker, at de vestlige lande skal indføre sharialovgivning. * Muslimerne er for anderledes til, at de kan integreres i et vestligt demokrati.
Vægt: 0,5 kg
Lager: På lager

I dag cirkulerer der en række forestillinger om de muslimer, der bor i den vestlige verden: Hvordan de er, hvad de gør, og hvad de vil:

* Muslimerne vokser så hurtigt i antal, at de vil snart vil være i flertal i Europa.
* Muslimerne ønsker, at de vestlige lande skal indføre sharialovgivning.
* Muslimerne er for anderledes til, at de kan integreres i et vestligt demokrati.

Fælles for disse og andre påstande er, at de er i modstrid med fakta. Alligevel spredes de i stadig bredere kredse og påvirker befolkningerne og det politiske miljø i mange europæiske lande.

Myten om den muslimske invasion tager Doug Saunders påstandene op en efter en og dokumenterer, hvad der er myte, og hvad der er sandhed. Samtidig viser han, at vi har været i den samme situation før: For omkring hundrede år siden florerede de præcis samme forestillinger om den tids indvandrere, katolikker og jøder.

Forfatteren mener ikke, at den muslimske indvandring er uden problemer. Hans ærinde er, at vi skal beskæftige os med de reelle problemer i stedet for indbildte problemer. Lytter vi til myterne, får det os til at møde vores nye naboer med modvilje og frygt, og det kan blive en hindring for, at de bliver integrerede og får lov til at gøre en positiv forskel i vores samfund.

Doug Saunders har skrevet to helt nye kapitler til den danske udgave af bogen: om situationen efter jordskredsvalget til Europaparlamentet i juni, og om truslen fra de vestlige jihad-krigere, der vender tilbage efter at have kæmpet i Mellemøsten.

 

DOUG SAUNDERS er kommentator og journalist på den canadiske avis The Globe and Mail. I perioden 2003-2012 var han redaktionschef for avisens Europakontor i London. Fire gange har han vundet The national Newspaper Award, det canadiske modstykke til The Pulitzer Prize. Han har tidligere udgivet den anmelderroste reportagebog Arrival City. The Final Migration and Our Next World (2010), som er oversat til otte sprog.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Andre købte også