Islam kontra overtro

300,00
Weight: 0,75 kg
Availability: In stock

Når man studerer menneskets historie, så er det tydeligt, at overtro er et af de mest skadelige elementer i et samfund. Overtro har været årsag til ufattelig mange overgreb, mishandling og sågar brutale drab. Endnu værre er det så med overtro, der kan findes blandt nogle muslimer, fordi netop overtro i den grad modstrider fundamenterne i islam. Når overtro alligevel er så udbredt blandt nogle muslimer, så vidner dette om, at muslimerne ikke længere forstår islam, og at deres tilgang til islam er forkert.

Når det er gået så galt, som det er, viser det en intellektuel svækkelse hos muslimerne, hvorfor det er vigtigt, at man til dels forstår baggrunden for, hvorfor mennesket bliver overtroisk, og til dels forstår, hvordan islam er blevet mishandlet igennem tiden, således at det for mange virker som, at islam rummer og blåstempler overtro.

Shaikh Muhammad al-Ghazali sagde: ”Jeg er klar over, at åndelige kriser og psykologiske problemer ligger bag påstanden om, at Jinn har besat en person eller forårsaget håbløshed i en anden person. Nogen gange hjælper jeg dem med amuletter, recitationer og gode råd for at forsøge at frembringe en forbedring i deres tilstand - at forsøge at fjerne deres forvirringer ville tage lang tid.”

Mange muslimske lærde er ganske udmærket klar over, at Jinn ikke kan besætte mennesker, og at magi udelukkende handler om tricks og illusioner, men for ikke at ”rokke båden" med risiko for at blive kaldt kættere og afvigere, så giver de folk det, som de vil have; amuletter med vers fra Koranen, recitationer og tilsvarende behandlinger. Det er imidlertid forkert at give efter for pres, blot fordi nogle lærde tog fejl, og fordi majoriteten af den almene befolkning har svært ved at slippe deres forvirring. Problemet er alvorligt, og islam kræver, at det bliver behandlet korrekt og udryddet fra den muslimske nations bevidsthed - en gang for alle.

"Islam kontra overtro" er en unik bog, der fortjener en dyb respekt og en objektiv læsning! Hvis du som muslim føler en indre modstand imod tanken, om at magi og Jinn-besættelse er overtro, så er det på tide, at du seriøst overvejer din tilgang til islam, og om hvorvidt du rent faktisk studerer islam objektivt - som du bør. Udtalelser fra lærde i fortiden er ikke målestokken for, hvornår noget er sandt eller falsk. Realiteten og gyldige islamiske tekster studeret med rette sproglige kompetencer er derimod den korrekte målestok.

For måske første gang i muslimernes historie bliver overtro behandlet seriøst og objektivt i denne bog, og forfatteren benytter sig ikke alene af den klassiske tilgang til islam, hvor beviser vægtes på kildernes troværdighed og gyldighed, men også de værktøjer som et højt niveau i klassisk, arabisk sprogbrug og korrekt brug af forstanden nødvendiggør. Denne metode og tilgang udgjorde fundamentet på Profetens tid, og sahaba (raa) benyttede sig af den efterfølgende, men den gik desværre hurtigt tabt hos de kommende generationer i et kaos af filosofiske og sekteriske diskussioner.

Hvis man lever i en muslimsk familie, hvor troen på magi, Jinn-besættelse eller andet overtro præger dagligdagen, så er det svært at beskrive, hvor lammende og ødelæggende sådan et liv kan være. Denne bog er en velsignelse fra Allah (swt), idet den kommer overtro til livs og rykker "det syge træ op med roden," så der ikke efterlades så meget som sporet af tvivl hos læseren omkring islams sande syn på disse emner.
- Abu Yusuf

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Others also bought