Ret og magt i den islamiske verden

249,00
Vægt: 0,825 kg
Lager: 1 stk tilbage på lager

Islamisk lov (sharia) og dens anvendelse er et centralt spørgsmål i nutidig islamisk politik og kultur. Med udgangspunkt i moderne overvejelser ser denne bog på sharias oprindelse og udvikling og på det korpus af tekster, begreber og praksis, der følger med den. Det centrale paradoks i denne historie handler om magt: Sharia er juristernes lov, udledt teoretisk af de hellige kilder, men samtidig er dens instituering og håndhævelse afhængig af herskere, som har deres egne dagsordener og prioriteringer.

Sami Zubaida ser nærmere på en række historiske nøgleepisoder præget af både tilpasning, indgåede aftaler og uenighed mellem retslærde og sultaner. På grundlag af moderne eksempler, især fra Ægypten og Iran, undersøger Zubaida, hvordan sharia har udviklet sig og muteret og dermed har kunnet tilpasse sig den moderne stats funktioner. Han ser på reformerne fra det 19. og 20. århundrede og den moderne verdens politiske forhold.

Ret og magt i den islamiske verden er et originalt og betydningsfuldt bidrag til debatten om islam og moderniteten, og dermed kan bogen have betydning og interesse for en bred vifte af læsere, studerende og forskere, der interesserer sig for islamisk lov og den muslimske verdens politik og sociale strukturer.

Sami Zubaida er professor emeritus i politik og sociologi ved Birkbeck College, University of London. Han er specialist i Mellemøstens religion, kultur og politik, og har bl.a. skrevet Islam, the People and the State og er medforfatter til A Taste of Thyme: the Culinary Cultures of the Middle East. Han bidrager ofte med artikler til www.opendemocracy.com

“Fortjener at blive læst af enhver, der interesserer sig for spørgsmål inden for islamisk lov og muslimsk retshistorie”. Yoginder Sikand, ISIM, Leiden, Holland

“Særdeles velinformeret og meget læselig ... I disse vanskelige tider vil den være obligatorisk læsning for både eksperter og almindelige læsere med seriøs interesse for verden i dag.” Eberhard Kienle, direktør for Institut de Récherche sur le Monde Arabe et Musulman (IREMAM), Aix-en-Provence, Frankrig.

304 sider

Hårdt indbundet

Forfatter: Sami Zubaida

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Andre købte også
spacer