Kyara røgelse

550,00
Den allerbedste røgelse, der findes
Vægt: 0.100
Lager: På lager

Kyara Aloetræ har ikke noget med den kendte plante Aloe at gøre. Der er her tale om et træ af Aquilaria familien. Dette træ, som findes i store dele af Sydøstasien, er et af de dyreste naturprodukter, som findes. Det forekommer i flere kvaliteter, og de dyreste kvaliteter er dyrere end guld.

Træet, der i den arabiske verden er kendt som "oud", bruges til røgelse i meget store dele af verden. Duften af aloe fremkommer, når træet angribes af en særlig type svamp, som får træet til at forsvare sig, og derved produceres der en harpiks, som har den helt særlige og karakteristiske aroma. Duften kan ikke sammenlignes med noget andet. Den er sød, balsamisk, tung og let på en gang, opløftende og næsten berusende i sin skønhed. Den er varmende, hvis man har det køligt, og svalende hvis man har det varmt.

Ca. 100 røgelsespinde i en æske. Hver pind brænder i ca. en halv time.

Hvordan fandt jeg selv frem til denne vidunderlige røgelse?

Jeg var i 2008 i Japan med min yngste datter Aziza, og vi var nogle dage i Kyoto. En vidunderlig smuk gammel kulturby, hvor man virkelig kan se meget af de gamle japanske kulturtraditioner. Man vil kunne bruge rigtig mange dage i Kyoto, for bare at nå nogenlunde rundt. Vi havde dog ikke mange dage, men besluttede os alligevel for at besøge et tempel ude i bjergene omkring byen. Det skulle være et helt særligt tempelområde, som er af så stor skønhed, så det betragtes som en del af verdenskulturarven i henhold til UN.

Enryako Ji, som området hedder, nåede vi frem til ved at tage et lokaltog ud af byen, gå et stykke vej og så tage en bjergbane op til templeområdet. Det var en skøn formiddag, lidt grå og med skyer og tågebanker rullende op over bjergene, så skovene og klipperne skiftevis kom frem og forsvandt. Og det samme gjorde templerne, da vi kom op på toppen. Det var kun med til at øge den smukke oplevelse af disse gamle templer, at de ikke var der hele tiden. Det ene øjeblik kiggede et tempel frem mellem de rullende tågebanker. Det næste øjeblik var det væk, men et andet dukkede op på den anden side.

Det største tempel imellem de mange templer og pagoder på toppen af bjerget er en imponerende struktur af træ højt oppe på Hiei bjerget med en storslået udsigt ud over Biwa bugten. De massive træbygninger giver indtryk af storhed og styrke, men samtidigt også af simpelhed og ydmyghed. Og en af de ting, som med det samme betog mig, var duften, da vi trådte ind i det største lokale, der var domineret af flere altre med religiøse symboler. Luften var mættet af den skønneste røgelse, som jeg længe havde mærket. Den fik mig straks til at tænke på de bedste selskaber i Mellemøsten, hvor man ofte kan opleve duften af ”oud”, som den fineste røgelse kaldes i den del af verden.

Men i Japan havde jeg ikke regnet med at finde den duft. Det er en duft, som er så fortryllende, at den ikke kan sammenlignes med noget som helst andet. I Japan har man i tusinder af år brugt denne fine træsort til at fremstille røgelse i højeste kvalitet, og i særdeleshed i Kyoto og omegn, hvor man har virksomheder med adskillige hundrede år på bagen, som fremstiller røgelse i højeste kvalitet efter ældgamle principper. En af de ting, som kendetegner japansk røgelse, når det er bedst, er at det er lavet udelukkende af naturprodukter, afgiver meget lidt røg og en fænomenal duft.

Jeg skulle altså rejste til den anden side af kloden, købe et par pakker oppe i templerne mellem tågerne, tage dem med til Danmark, få tydet de japanske skrifttegn, for at finde ud af, hvilken fabrik, der havde fremstillet røgelsen, få lokaliseret fabrikken og endelig skaffe røgelsen til Danmark. Derfor er det med meget stor glæde, at jeg nu kan tilbyde denne exceptionelle fine røgelse til kunderne hos zahra.dk

Abdul Wahid Pedersen

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: